we-zoeken-jou.jpg
03 juni 2024

Vacature voorzitter NVFG

Pak deze unieke kans en solliciteer op de functie van voorzitter bij de NVFG!

De NVFG is dé beroepsvereniging van- en voor geriatriefysiotherapeuten in Nederland. De NVFG bevordert de kwaliteit van het vak geriatriefysiotherapie en behartigt de sociaaleconomische en maatschappelijke belangen van bijna 500 aangesloten geriatriefysiotherapeuten.

De NVFG is ervan overtuigd dat de geriatriefysiotherapeut een essentiële rol vervult in de (ouderen)zorg ten tijde van een toenemende zorgvraag en uitdagingen op het gebied van betaalbaarheid, beschikbaarheid en kwaliteit van zorg. Als voorzitter ben jij de spin in het web en anticipeer je op kansen en uitdagingen om de geriatriefysiotherapeut te profileren en positioneren.


Jouw speelveld

Het NVFG-bestuur bestaat naast jou uit 5 bestuursleden waarvan 3 algemeen bestuursleden, een secretaris en een penningmeester. De NVFG wordt ook ondersteund door een secretaris en adviseur van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Als voorzitter ken je het werkveld van de geriatriefysiotherapeut en ben je veelvuldig in contact met stakeholders als het KNGF, andere beroepsinhoudelijke verenigingen, maar bijvoorbeeld ook de masteraanbieders geriatriefysiotherapie en de IPTOP (International Association of Physical Therapists working with Older People). Afhankelijk van actuele dossiers zijn er ook andere stakeholders met wie jij contact onderhoudt. Denk hierbij aan individuele zorgverzekeraars, Ergotherapie Nederland (EN), Vereniging van Specialisten Ouderengeneeskunde (Verenso) en VeiligheidNL.


Wie zoeken wij?
De gedrevenheid en ambitie voor de ouderenzorg en in het bijzonder voor de geriatriefysiotherapie staat centraal! Wij zoeken een voorzitter die:

•        Overzicht houdt en leiding geeft aan het bestuur;

•        Visie heeft op de geriatriefysiotherapie van de toekomst;

•        Stressbestendig en flexibel is als er op korte termijn actie ondernomen moet worden;

•        Doorzettingsvermogen heeft;

•        Een teamspeler is; tactvol zijn, kunnen luisteren en mensen in hun kracht zetten;

•         Proces- en omgevingsbewust is; empathisch vermogen hebben en de juiste strategische
          keuzes kunnen maken;

•        Communicatief vaardig is; 

•        De Algemene Leden- en Bestuursvergaderingen en andere bijeenkomsten voorzit;

•        Bestuurlijke ervaring heeft; geriatriefysiotherapeut zijn is een pre.


Vergoeding
Als voorzitter krijg je een vaste maandvergoeding en daarnaast vacatievergoedingen voor aanvullende activiteiten, zoals bestuursvergaderingen en andere bijeenkomsten voortvloeiend uit het jaarplan.


Tijdsinvestering
Ongeveer 12 tot 15 uur per week. Tijdsinvestering kan variëren i.v.m. vakantieperiodes en lopende dossiers.

Sollicitatieprocedure
Je kunt je aanmelden vóór zondag 30 juni a.s. door jouw motivatiebrief en curriculum vitae naar de secretaris van de NVFG, Debbie Loeters te sturen: [email protected]. Na uitnodiging worden de sollicitatiegesprekken in week 27 of week 28 met twee bestuursleden gevoerd. Na een inwerkperiode in de maanden augustus, september en oktober zal de functie per 12 november 2024 ingaan.

Het staat jou echter statutair vrij om u kandidaat te stellen los van de procedure zoals hierboven beschreven. De sluitingstermijn van een dergelijke kandidaatsstelling is 14 werkdagen vóór de ALV. De datum van de ALV is 12 november 2024.

Tot slot
Voldoe jij aan de gevraagde competenties? De NVFG biedt ook ruimte om te kunnen groeien en ondersteunt jou daarbij. Wil je meer weten over de NVFG of over de functie, neem gerust contact op voor een telefonische afspraak middels bovengenoemd e-mail adres.