we-zoeken-jou.jpg
03 juni 2024

Vacature penningmeester NVFG

Pak deze unieke kans en solliciteer op de functie van penningmeester bij de NVFG!

De NVFG is dé beroepsvereniging van- en voor geriatriefysiotherapeuten in Nederland. De NVFG bevordert de kwaliteit van het vak geriatriefysiotherapie en behartigt de sociaaleconomische en maatschappelijke belangen van bijna 500 aangesloten geriatriefysiotherapeuten. De NVFG is ervan overtuigd dat de geriatriefysiotherapeut een essentiële rol vervult in de (ouderen)zorg ten tijde van een toenemende zorgvraag en uitdagingen op het gebied van betaalbaarheid, beschikbaarheid en kwaliteit van zorg. Als penningmeester speel je een cruciale rol in het financiële beheer van de vereniging en zorg je voor een overzichtelijke administratie. Daarnaast vind je het leuk om te adviseren bij financiële vragen en (project)budgettering.


Jouw speelveld
Het NVFG-bestuur bestaat naast jou uit 5 bestuursleden waarvan 3 algemeen bestuursleden, een secretaris en een voorzitter. De NVFG wordt ook ondersteund door een secretaris en adviseur van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Als penningmeester ben je veelvuldig in contact met het KNGF, andere beroepsinhoudelijke verenigingen en relevante stakeholders afhankelijk van aanvullende portefeuilles. Daarnaast denk je mee met het richting geven aan de koers en geef je uitvoering aan het financieel beheer van de vereniging.


Wie zoeken wij?
De gedrevenheid en ambitie voor de ouderenzorg en in het bijzonder de geriatriefysiotherapie staat centraal! Wij zoeken een penningmeester die:

•        Aantoonbaar financiële kennis en ervaring heeft;

•        Financiële teksten en jaarrekeningen kan lezen en uitleggen aan derden;

•        Punctueel is en gestructureerd kan werken;

•        Betrouwbaar en integer is;

•        Besluitvaardig is, beslissingen neemt en proactief handelt.


Wat ga je doen?

•         Taken en verantwoordelijkheden passend bij een algemeen bestuurslid met inhoudelijke
           portefeuilles afgestemd op jouw kwaliteiten;

•         De boekhouding; controleren en afhandelen van declaraties, facturen en vergoedingen;

•         Belastingaangifte;

•         Opmaken van financiële verslagen zoals jaarverslagen of jaarrekeningen (met ondersteuning
           van het KNGF);

•         Opstellen jaarlijkse begroting.


Vergoeding
Als algemeen bestuurslid krijg je een vaste maandvergoeding en daarnaast vacatievergoedingen voor aanvullende activiteiten, zoals bestuursvergaderingen en andere bijeenkomsten voortvloeiend uit het jaarplan.


Tijdsinvestering
Gemiddeld besteed je ca. 8 uur per week, waar mogelijk flexibel in te delen. De tijdsinvestering kan variëren i.v.m. vakantieperiodes en lopende dossiers.


Sollicitatieprocedure
Je kunt je aanmelden vóór zondag 30 juni a.s. door jouw motivatiebrief en curriculum vitae naar de secretaris van de NVFG, Debbie Loeters te sturen: [email protected]. Na uitnodiging worden de sollicitatiegesprekken in week 27 of week 28 met twee bestuursleden gevoerd. Na een inwerkperiode in de maanden augustus, september en oktober zal de functie per 12 november 2024 ingaan.

Het staat jou echter statutair vrij om u kandidaat te stellen los van de procedure zoals hierboven beschreven. De sluitingstermijn van een dergelijke kandidaatsstelling is 14 werkdagen vóór de ALV. De datum van de ALV is 12 november 2024.


Tot slot
Voldoe jij aan de gevraagde competenties? De NVFG biedt ook ruimte om te kunnen groeien en ondersteunt jou daarbij. Wil je meer weten over de NVFG of over de functie, neem gerust contact op voor een telefonische afspraak middels bovengenoemd e-mail adres.