geriatriedagen-2023.jpg
22 februari 2024

Terugblik Geriatriedagen

Begin februari vonden de Geriatriedagen plaats in Den Bosch.

Op donderdag 8 februari jl. trapte Bas Ruyssenaars af met praktijkvoorbeelden van hoe je kan leren van (briljante) mislukkingen. Verder waren er workshops en symposia over inhoudelijke topics zoals onder andere osteoporose en valpreventie.

Geriatriefysiotherapeuten Nicole Bruijn en Lise Buma deelden ervaringen vanuit hun onderzoeken naar respectievelijk omgaan met gezondheidsvaardigheden en reablement. Daarna was er een inspirerende plenaire sessie over cultuursensitief werken bij ouderen met een migratieachtergrond.

Tot slot was er de mogelijkheid om met de documentaire ‘Wat er toe doet’, over de levenskunst van ouder worden, af te sluiten.

Op vrijdag 9 februari jl. stond het thema Parkinson centraal waarbij Bas Bloem aftrapte met zijn visie over netwerk- en persoonsgerichte parkinsonzorg. Daarna kwamen er enkele praktijkvoorbeelden over parkinson zoals langer thuis bij parkinson en het zorgpad cognitie bij parkinson voorbij.
Laatstgenoemde kwam ook uitgebreid en meer fundamenteel aan bod in de lezing van Teus van Laar. Daarna was er de mogelijkheid om de kracht van muziektherapie te ervaren en deelden de sprekers ervaringen die ze hadden bij hun cliënten met parkinson.

Tot slot nam Kamran Ikram de deelnemers mee in de neuro-epidemiologie van parkinson.