NVFG Congres

Elk jaar organiseert de NVFG het NVFG Congres. Op dit congres worden de laatste stand der techniek en inzichten van geriatriefysiotherapeuten en aanpalende zorgverleners gedeeld met de beroepsgroep.

NVFG Congres 2017

Na het succesvolle congres van 2016 wordt er ook in 2017 een NVFG congres georganiseerd. Op 4 november 2017 is het zover.

Het thema is:  Spieren; de kracht van je leven

Bewegen, bewegen, bewegen is het veel gehoorde advies aan iedereen en dus ook aan ouderen. Spieren maken bewegen mogelijk. Om op hogere leeftijd fysiek zelfredzaam te kunnen zijn en blijven, zijn spierkracht en spiermassa van groot belang. Daarnaast vormen de spieren ook één groot orgaan dat belangrijk is bij processen als de vochtbalans, insuline- en glucosehuishouding en eiwitstofwisseling.

Tijdens het najaarscongres wordt u op interactieve wijze meegenomen in de fascinerende wereld van de oudere spier. Het programma omvat key-notes en break-out sessies door gerenommeerde onderzoekers uit binnen- en buitenland die met u de state of the art evidence én de betekenis daarvan voor de dagelijkse praktijk van de geriatriefysiotherapie bespreken.

Zie voor meer informatie de congres website.

 

Trefwoorden: