wpc-2023.jpg
15 februari 2023

Wereld Fysiotherapie Congres (WPC) 2023

Internationaal nieuws Van 2-4 juni 2023 vindt het Wereld Fysiotherapie Congres (WPC) plaats in Dubai. Meer informatie over het programma en inschrijving is beschikbaar op de website van de WPC. Ook de IPTOP zal hier vertegenwoordigd zijn. Zij organiseren een algemene bijeenkomst die in hybride vorm bezocht kan worden op 2 juni. Daarnaast organiseert de IPTOP bij het WPC een sessie over kracht en power training bij ouderen.

Voor de onderzoekende geriatriefysiotherapeut is het goed om te weten dat het indienen van een abstract nog mogelijk is tussen 25 januari en 3 februari 2023. Hierbij kan het nuttig zijn de IPTOP website te raadplegen voor mogelijkheden voor financiƫle ondersteuning.

Mocht de reis naar Dubai te ver zijn dan kunnen ook de webinars van de IPTOP overwogen worden. Afgelopen jaar was er het succesvolle webinar over fysieke activiteit bij Dementie welke nog steeds terug te kijken valt. Op 14 februari van 11-12u zal er een nieuw webinar gehouden worden vanuit de IPTOP over vitale capaciteit bij ouderen door professor Ivan Bautmans van de Vrije Universiteit Brussel. Deelname is gratis en maar wel vooraf registreren, dat kan hier.