voeten.jpg
17 januari 2023

GEANNULEERD Webinar Voetaandoeningen bij geriatrische patiënten-17 januari 2023

De spreker Mirjam Tuinhout is geveld door een flinke griep waardoor de webinar Voetaandoeningen bij geriatrische patiënten van vanavond niet door kan gaan. Wij zullen zo spoedig mogelijk een nieuwe datum plannen. Zodra deze bekend is zal dit aan je worden doorgegeven. En ontvang je alle informatie om deel te kunnen nemen. DE INSCHRIJVING IS GESLOTEN, HET IS NIET MEER MOGELIJK OM JE AAN TE MELDEN

Voetaandoeningen bij ouderen kunnen leiden tot pijnklachten met verminderde mobiliteit tot gevolg. Het signaleren van voetproblemen is belangrijk voor het behoud van de mobiliteit van de geriatrische patiënt, voetproblemen adequaat te behandelen en wonden te voorkomen.

Tijdens dit webinar krijg je informatie over voetaandoeningen bij ouderen. Aan de hand van casuïstiek uit de eerste- en tweedelijn wordt klinisch geredeneerd over de meest voorkomende voetproblemen en de gevolgen daarvan voor het dagelijks leven. Daarnaast worden behandelmogelijkheden en het potentieel valrisico besproken. Relevante richtlijnen en protocollen vormen de basis en worden tijdens het webinar nader toegelicht.

Na het volgen van het webinar heb je praktische handvatten gekregen voor het kunnen herkennen van voetaandoeningen bij ouderen.

Leerdoelen:

  • Opfrissen en verdieping over voetaandoeningen
  • Een adequaat schoenadvies kunnen geven bij een pre-ulcus en een verhoogd valrisico
  • Weten wanneer een medisch pedicure, orthopedisch schoenmaker, podotherapeut, huisarts, of POH-er van toegevoegde waarde is bij voetproblemen bij de geriatrische patiënt
  • Herkennen van een pre-ulcus en een Charcot-voet

Spreker:

Mirjam Tuinhout verbindt professionals uit de 0e, 1e en 2e lijns voet- en loopzorg op een praktische wijze. Heeft vanaf 1995 veelzijdige ervaring als eerste Physician Assistant Orthopedie in de Sint Maartenskliniek, podotherapeut, HBO-docent/onderzoeker én ISPO-bestuurslid. Veelgevraagd spreker en trainer. Auteur van meer dan 40 artikelen met vele mede-auteurs.

Programma:

19.20 uur inloop online lezing via Microsoft Teams

19.30 uur start online webinar

20.30 uur korte pauze

21.45 uur einde

Deze webinar is geschikt voor (geriatrie) Fysiotherapeuten en oefentherapeuten die affiniteit hebben met geriatrische patiënten en/of deze patiënten behandelen.

Aantal deelnemers/ Kosten:

Het minimaal aantal deelnemers is 25 en het maximaal aantal deelnemers is 40.

NVFG-leden  €45,-

Voor niet leden/ standaardprijs  €55,-

Accreditatie

Voor deze webinar is accreditatie aangevraagd voor het KRF NLbasisregister - Algemeen Fysiotherapeut Beroepsgerelateerd deel en Geriatriefysiotherapeut Vakinhoudelijk