01.2-nvfg-congres-opening.jpg
30 september 2022

NVFG-congres 2022

Het NVFG congres begon 30 september ’s ochtends vroeg in De Schakel in Nijkerk.

Nadat Jasper Huberts als voorzitter van de NVFG iedereen had welkom geheten was het de beurt aan Hans Hobbelen om te spreken over gezonde zorg in het kader van healthy ageing en de rol van de geriatriefysiotherapeut. Na een korte koffiepauze ging Esther Molenaar in op fysieke zelfredzaamheid bij ouderen en hoe een keuzehulp kan helpen om ouderen de juiste zorg en ondersteuning te kunnen bieden. Vervolgens hield David van Bodegom een inspirerend verhaal over hoe omgevingsfactoren door de jaren heen vitaliteit van ouderen zijn gaan beïnvloeden. Tijdens de middagpauze was er uitgebreid tijd om elkaar te ontmoeten en om een rondgang langs de diverse stands te maken om producten en diensten te kunnen ervaren. 

Het middagprogramma begon met parallelsessies. Zo waren er workshops over nieuwe inzichten vanuit de multidisciplinaire richtlijn osteoporose (Ellen Smulders), de effecten van bewegen op cognitie (Hans Hobbelen), en het toepassen van de methode ‘sterke punten benadering’ om ouderen tijdens therapie beter in hun kracht te zetten (Miranda Jacobs). 

Na een korte koffiepauze werd de Mieke van Gemert prijs uitgereikt aan Mieke Vloemans voor haar masterthesis getiteld “Diagnostische validiteitsstudie van de NL-MSRA-7 en de NL-MSRA-5”. Bij de laatste plenaire lezing in de middag gaven Christianne Bessems en Jasper Huberts, vanuit de NVFG werkgroep Valpreventie, samen met Rozan van der Veen van VeiligheidNL een update over zowel landelijke als regionale ontwikkelingen rondom valpreventie. Daarna werd de dag interactief geëvalueerd door de dagvoorzitters Michelle Fransen en Maarten Nijkrake. Tot slot werden deelnemers, sprekers en de organisatie bedankt waarna het congres afgesloten werd met een borrel.

Kijk hier voor een impressie van de dag.

Programma 

09:00 uur

 Ontvangst & registratie 

09:30 uur

 Opening   

09:45 uur

 Healthy Ageing, dr. Hans Hobbelen 

10:45 uur

 Pauze en bezoek aan stands 

11:15 uur

  Fysieke zelfredzaamheid, Esther Molenaar MSc Vitaliteit

12:00 uur

 Vitaliteit, prof. dr. David van Bodegom

12:45 uur

 Lunch & bezoek aan stands 

13:45 uur

 Parallelsessies ronde 1: 

 

  1.  Osteoporose, Ellen Smulders

 

  1.  Gedragsverandering, Miranda Jacobs 

 

  1.  Bewegen en cognitie, dr. Hans Hobbelen 

14:40 uur

 Parallelsessies ronde 2: 

 

  1.   Osteoporose, Ellen Smulders

 

  1.  Gedragsverandering, Miranda Jacobs 

 

  1.  Bewegen en cognitie, dr. Hans Hobbelen 

15:25 uur 

 Pauze & bezoek aan stands 

15:45 uur 

 Uitreiking Mieke van Gemert prijs 

16:00 uur

 Valpreventie, Christianne Bessems MSc,  Jasper Huberts MSc, Rozan van der Veen MSc 

17:00 uur 

 Wrap up en afsluiting 

17:15 uur 

 Borrel 

  

Onze sponsoren