Laatste nieuws

13 december 2022
Specialisatie uitbreiden met Hart-, Vaat-, Longfysiotherapie?

Ben je Master Geriatrie Fysiotherapeut, en wil je jouw specialisatie aanvullen met Hart-, Vaat-, Longfysiotherapie? Volg dan het verkort onderwijsprogramma aan de HU (15 maanden). Onderwijs op masterniveau, deeltijd donderdagmiddag en – avond (14:00-20:30 uur).

Lees verder
ReumaNederland slaat alarm!
12 december 2022
ReumaNederland slaat alarm!

Stop artrose! De campagne is gestart op 30 november jl.

Lees verder
Uit de bestuurskamer ...
28 november 2022
Uit de bestuurskamer ...

De (ouderen)zorg staat onder druk en moet veranderen om zijn betaalbaarheid, beschikbaarheid en hoogwaardige kwaliteit te kunnen behouden. Nooit tevoren was de uitdaging zo groot. Hoe blijf je ten tijde van toegenomen zorgvraag, zorgzwaarte en voor velen misschien wel financieel zwaar weer positief en in staat om kansen en mogelijkheden te zien en te verzilveren. Ik twijfel in deze geen seconde aan het kunnen van de geriatriefysiotherapeut.

Lees verder
NPi-service Ouderen - november 2022
23 november 2022
NPi-service Ouderen - november 2022

De nieuwe NPi-service Ouderen staat voor je klaar!

Lees verder
26 oktober 2022
The World Falls Guidelines

De eerste Wereld Richtlijn Valpreventie is gepubliceerd. Diverse internationale deskundigen op het gebied van vallen (‘valexperts’) van over de hele wereld zijn samengekomen om overeenstemming te bereiken en richtlijnen te documenteren die beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg kunnen gebruiken om vallen bij oudere patiënten te voorkomen en te beheersen.

Lees verder
Website paratonia.org
26 oktober 2022
Website paratonia.org

Tijdens het NVFG jaarcongres op 30 september jl. is de nieuwe website paratonie.org gepresenteerd. Één van de initiatiefnemers van de International Joint Research Group Move in Age, is dr. Hans Hobbelen.

Lees verder
26 oktober 2022
Klankbordgroep geriatriefysiotherapie voor praktijkhouders/maatschap leden

Gerard Dirven, praktijkhouder en geriatriefysiotherapeut bij Beter Thuis fysiotherapie & ergotherapie, zou graag in contact komen met andere praktijkhouders/maatschap leden die geriatriefysiotherapie als een prominente tak binnen hun praktijk hebben.

Lees verder
26 oktober 2022
Publicatie richtlijn Rouw in de palliatieve fase

Onlangs is de richtlijn Rouw in de palliatieve fase (IKNL) gepubliceerd.

Lees verder
26 oktober 2022
Nieuw onderzoek: valrisico bij ouderen voorspellen

Ongeveer 30% van de 65-plussers valt eenmaal per jaar of vaker. Om vallen te kunnen voorkomen is het belangrijk om te weten welke ouderen een verhoogd valrisico hebben.

Lees verder
26 oktober 2022
Nogmaals in het voorjaar. Webinar Voetaandoeningen bij geriatrische patiënten.

Wegens enorme interesse voor onze allereerste webinar over voetaandoeningen bij geriatrische patiënten komt er begin 2023 een tweede webinar. De exacte datum en tijd volgen later. Houd onze website en social media kanalen in de gaten!

Lees verder