LEZING KLINIMETRIE BINNEN GERIATRIE

12 apr 2019
Dinsdag 19 maart vond in Zoetermeer de presentatie “Klinimetrie binnen Geriatrie” plaats.

Fysiotherapeutische meetinstrumenten voor ouderen

Deze lezing werd gegeven door Floor De Backer van Fysio.eu in samenwerking met het KNGF en NVFG. De combinatie van algemene en geriatriefysiotherapeuten zorgde voor een interessante slotdiscussie onder leiding van Lotte Kunst. Hierbij werden stellingen bediscussieerd vanuit het standpunt van de algemene fysiotherapeut, de geriatrie fysiotherapeut en de kwetsbare oudere.

Conclusie: de gemene deler is de beste zorg voor de cliënt zelf. Meetinstrumenten kunnen helpen om startpunt en progressie beter in kaart te brengen. Uit internationaal onderzoek blijkt het consequent meetinstrumentengebruik onder fysiotherapeuten echter laag. De UNCO-MOB 2.1 probeert hierin verandering te brengen door 19 fysiotherapeutische meetinstrumenten voor ouderen op een gebruiksvriendelijke manier aan te bieden.

Deelnemers werden meegenomen in de opbouw en consistentie van de meetinstrumenten van de UNCO-MOB 2.1 en pasten deze toe in het praktijkdeel. Video’s werden geanalyseerd, scores bediscussieerd en de deelnemers geïnspireerd. Een deelnemer: “Ik gebruik niet veel (verschillende) meetinstrumenten omdat ik het altijd zo een puinhoop vind, maar door deze set is de drempel om met meetinstrumenten aan de slag te gaan een stuk kleiner geworden!”

Benieuwd naar deze scholing? Houd de scholingskalender in het oog! Download de UNCO-MOB 2.1 op Fysio.eu.

Trefwoorden: