Lezing: Klinimetrie binnen de Geriatrie

Datum:19 maart 2019
Organisator: Scholing KNGF
Accreditatie: Accreditatie is aangevraagd voor het register AF en Geriatrie
Locatie:
De Hooge Woning, Zoetermeer
Dinsdag 19 maart 2019 19:00 - 21:00 uur Zoetermeer

Programma

Iedere fysiotherapiepraktijk ziet regelmatig ouderen. Vaak kunnen de bijbehorende klachten goed behandeld worden door de algemeen fysiotherapeut. Maar er zijn aandoeningen of doelgroepen binnen de oudere patiëntencategorie waar specifieke kennis en kunde van de geriatriefysiotherapeut nodig is. Dit kan liggen op het adequaat kunnen diagnosticeren aan de hand van de klinimetrie die binnen het scala van de geriatriefysiotherapeut aanwezig is. Hiermee kunnen behandeldoelstellingen specifieker opgesteld worden en kan er gerichter geëvalueerd worden. Dit vergt wel een goede samenwerking tussen de algemeen fysiotherapeut en geriatrie fysiotherapeut. Maar op welk vlak ligt de expertise, en is dit niet al aanwezig bij de algemeen fysiotherapeut? Hoe zorg je voor een optimale samenwerking? Is klinimetrie wel een middel om dit te bevorderen?

In het eerste deel van de avond zal Floor de Backer, geriatriefysiotherapeut bij Respect zorggroep, u vertellen over de nieuwe uitgave van de UNCO-MOB. Dit is een meetinstrumenten set ten behoeve van de geriatrische patiënt. Het nieuwe van deze uitgave is dat de gebruiksvriendelijkheid voor de gebruiker is aangepast. Hiermee wordt de toepasbaarheid voor de fysiotherapeut makkelijker.

Het tweede deel van de avond gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over samenwerking tussen de geriatrie fysiotherapeut en de algemeen fysiotherapeut.
Vanuit verschillende rollen zullen problemen in kaart worden gebracht die samenwerking in de weg kunnen staan.

Wij hopen dat u na deze discussie beter in staat bent om samenwerking tussen de specialistische en algemeen fysiotherapeut op te zetten.

Praktische informatie

19:00 ontvangst met koffie/thee
19:30 Lezing Floor de Backer, Msc Geriatriefysiotherapeut.
20:15 Pauze
20:30 Discussieronde: Belang van klinimetrie binnen de geriatriefysiotherapie in het kader van fysiotherapeutische samenwerking
21:00 Einde met borrel

Locatie
De Hooge Woning
Voorweg 109
2716 NH Zoetermeer
Routebeschrijving

Parkeren
Gratis parkeren

Trefwoorden: